فعالیت انجمن‌ها تبادل نظر تامین مالی جمعی (crowdfunding)

  • تامین مالی جمعی (crowdfunding)

    نوشته شده توسط Ehsan Farhadi در ژوئن 27, 2024 در 13:21

    راهنمایی می‌خوام: چطور با تامین مالی جمعی پروژه بزرگم رو موفق کنم؟
    سلام دوستان،
    من یه کارآفرینم که دارم روی یه پروژه بزرگ کار می‌کنم و دنبال راه‌های جدید و کاربردی برای جذب سرمایه هستم. شنیدم تامین مالی جمعی (crowdfunding) می‌تونه خیلی کمک کنه، واسه همین می‌خوام بیشتر راجع بهش بدونم و ببینم چطور می‌تونم ازش استفاده کنم.
    اگه کسی تجربه‌ای داره یا اطلاعاتی رو می‌تونه به اشتراک بذاره، خیلی ممنون می‌شم:
    باید از کجا شروع کنم اگه بخوام از تامین مالی جمعی برای یه پروژه بزرگ استفاده کنم؟
    چه چیزایی باعث می‌شه یه کمپین تامین مالی جمعی موفق بشه؟
    چجوری می‌تونم مطمئن شم که پروژه‌م توجه و حمایت کافی رو جلب می‌کنه؟
    برای انتخاب یه پلتفرم خوب برای تامین مالی جمعی، چه نکاتی رو باید در نظر بگیرم؟
    چه مسائل حقوقی‌ای هست که باید قبل از شروع کمپین توجه کنم؟
    واقعاً می‌خوام از این فرصت بهترین استفاده رو ببرم و پروژه‌م رو به یه موفقیت بزرگ تبدیل کنم. منتظر راهنمایی‌ها و تجربیات شما هستم. مرسی که وقت می‌ذارید و کمک می‌کنید.
    یه دنیا ممنون

    رعنا بنی حبیب پاسخ داد 2 ماه، 2 هفته پیش 4 اعضا · 3 پاسخ‌ها
  • 3 پاسخ‌ها
  • ماریا سلیمانی

    عضو
    ژوئن 27, 2024 در 14:06

    سلام،

    در صورتیکه که راغب هستید ایده یا پروژه‌ای رو از طریق تامین مالی جمعی، اجرایی کنید، اولین گام تهیه و تدوین یک طرح تجاری جامع هست تا ویژگی‌های پروژه شما و سایر مشخصات تاثیرگذار آن بررسی شود.

    در صورتیکه طرح تجاری شما هنوز تهیه نشده میتونید از قسمت تماس با ما در سایت استفاده کنید و از مشاورین ما کمک بگیرید. برای اطمینان از اینکه آیا پروژه‌ای ازین طریق تامین مالی میشود، چندین عامل تاثیرگذار است: به عنوان مثال: ماهیت پروژه، وضعیت بازار در حوزه محصول یا خدمت نهایی حاصل از اجرای پروژه، نحوه معرفی پروژه و کمپین‌ معرفی آن، مدل مشارکت و میزان سود، سکوی عامل و غیره. پیشنهاد ما به شما این است که همواره از مشاورین مالی و حقوقی در کنار کار خود کمک بگیرید تا یقین حاصل شود که تمامی موارد به احسن وجه و بصورت اصولی انجام میپذیرد.

    برای انتخاب سکوی عامل مناسب در نظر گرفتن عواملی چون سابقه، اعتبار، میزان سرمایه تجمیع شده کل و جامعه سرمایه‌گذاران سکوها حائز اهمیت است.

    لینک مطلب

  • یاسر عرب نژاد

    عضو
    ژوئن 27, 2024 در 14:06

    سلام

    خوشحالم که سوالتون رو مطرح کردید. قبل از شروع یک کمپین تامین مالی جمعی، یا همون کراودفاندینگ، چند نکته حقوقی مهم هست که باید بهشون توجه کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید:

    1. رعایت قوانین: اول از همه، حتماً چک کنید کمپینتون با تمام مقررات ناظر بر کراودفاندینگ و قوانین مرتبط مطابقت دارد یا نه.

    2. محافظت از ایده‌ها: قبل از اینکه ایده‌تون رو به اشتراک بگذارید، اطمینان حاصل کنید که فرایند ثبت اختراع یا حقوق مالکیت فکری به درستی انجام شده است.

    3. شفاف‌سازی قراردادها: در مورد قراردادهای مربوط به کراودفاندینگ، صادق، واضح و شفاف باشید تا بعدا درگیر جبران خسارت وارده، بر اساس قواعد مسئولیت کیفری یا مدنی نشوید.

    4. قوانین مالیاتی: در مورد معایب و مزایای بیان شده در قوانین مالیاتی مربوط به پولی که جمع می‌کنید، آگاه باشید.

    5. تضاد منافع: اگه تضاد منافعی وجود داره، حتما به صورت شفاف اعلام کنید و برای مدیریتش برنامه داشته باشید.

    6. قوانین تبلیغاتی: مطمئن شوید تبلیغات کاملا صادقانه است و با قوانین حمایت از مصرف‌کننده همخوانی دارد.

    انچه بیان شد برخی از نکات اصلی است که باید دقت داشته باشید تا پروژه به درستی پیش برود.

    لینک مطلب

  • رعنا بنی حبیب

    عضو
    ژوئن 27, 2024 در 14:10

    به پیوست دستورالعمل تامین مالی جمعی که بر اساس بند 4 ماده 4 قانون بازار اوراق بهادار ، در راستای تصویب ابزارهای مالی جدید، در 45 ماده و 8 تبصره در تاریخ 25/اردیبهشت/1397 به تصویب شورای عالی بورس اوراق بهادار رسیده است، جهت کسب اطلاعات کلی ارائه می شود .

    لازم به ذکر است به موجب ماده 45 دستورالعمل ريال انجام اصلاحات بر این دستورالعمل به سازمان بورس اوراق بهادار تفویض شده است .

    نکات زیر در دستورالعمل در راستای تصمیم گیری مهم و توجه به آنها ضرورت دارد.

    به موجب بند 10 ماده 1 گواهی شراکت ورقه بهاداری است که در تامین مالی جمعی به صورت الکترونیکی منتشر می شود و از ثبت نزد سازمان بورس معاف است

    به موجب ماده 2 در تامین مالی حمعی منابع مورد نیاز راه اندازی یا توسعه یک کسب و کار تامین شده و تامین کننده منابع نقش مشارکت در طرح را داشته و در سود و زیان طرح شریک است

    به موجب بند الف ماده 2 ارزیابی متقاضی و طرح وی توسط عامل یا ناظر فنی /مالی حسب تشخیص عامل، به منظور مطابقت با شرایط ثبت نام مندرج در بخش شرایط و الزامات ارائه خدمات تامین مالی جمعی ضرورت دارد

    به موجب ماده 9 حداکثر مقدار قابل تامین از طریق تامین مالی جمعی برای هر طرح 20 میلیارد ریال است که به طور سالانه توسط کارگروه ارزیابی (موضوع ماده 14 دستورالعمل) مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

    طبق ماده 11 متقاضی تامین مالی ملزم به تامین حداقل 10 درصد وجه مورد نیاز طرح می‌باشد.

    طبق ماده 23 عامل تامین مالی دارای مجوز انجام این فعالیت قبل از انعقاد قرار داد با متقاضی ، حسن سابقه وی در طرح های قبلی تامین مالی جمعی و یا سایر زمینه های مرتبط را از طریق اطلاعات موجود در سامامه جامع تامین مالی جمعی یا سایر طرق مقتضی مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد.

    لذا به نظر می رسد حسن سابقه و نداشتن سابقه معوقات بانکی و بورس نیز می تواند حسب تشخیص عامل مورد اقدام قرار گیرد.

    طبق ماده 26 تمامی ورود و خروج وجوه باید از طریق درگاه یا شبکه های پرداخت معتبر داخلی انجام شود. لذا کلیه انتقالات نقدی ثبت و رصد و قابل باربینی می باشند

    توجه به ماده 35 درخصوص اشخاصی که مجاز به تامین منابع از طریق سکوهای تامین مالی جمعی نیستند ضرورت دارد. شخاص واجد شرایط به منظور ارائه درخواست تامین مالی در ماده 36 قید گردیده لازم به ذکر است تامین کنندگان مالی باید دارای کد بورسی باشند.

    طبق ماده 38 تامین مالی جمعی طرح هایی که طبق قوانین و مقررات ممنوع شده اند غیر مجاز است .

    توجه به ماده 41 در خصوص وظایف عامل در صورت دریافت شکایتی از یک طرح باز ( طرحی که در حال تامین مالی بوده یا تکمیل شده ولی هنوز منابع جمع آوری شده تحویل متقاضی نشده است) ضرورت دارد

    فایل دستورالعمل تامین مالی جمعی

    لیک مطلب

برای پاسخ دادن ورود کنید.