مطالبه وجوه مازاد پرداخت شده به بانک و فک رهن

مطالبه وجوه مازاد پرداخت شده به بانک و فک رهن

در سال ۱۳۹۶، شرکت رزین با هدف تأمین مالی خود، اقدام به دریافت سه فقره تسهیلات خرید دین از بانک نمود. به‌منظور تضمین بازپرداخت این تسهیلات، سارا با حسن‌نیت و اعتماد به این شرکت، ملک ارزشمند خود را در رهن بانک قرار داد.

  پس از پرداخت تمامی اقساط و تسویه کامل بدهی‌ها، آن هم حسب ادعای بانک، شرکت رزین برای فک رهن از ملک سارا به بانک مراجعه کرد. با این‌ وجود، بانک از فک رهن خودداری نمود و مراجعات و مکاتبات مکرر شرکت نیز به نتیجه‌ای نرسید.

 شرکت رزین خود را در مقابل سارا مسئول می‌دانست، به دلیل عدم توانایی در آزادسازی ملک وی، احساس شرمندگی داشت. با مشاهده این وضعیت ناعادلانه، این شرکت به ما مراجعه نمود. مطالعات تیم مالی و حقوقی مطالبه وجوه مازاد پرداخت شده به بانک و فک رهن شروع شد و تصمیم بر آن شد علاوه بر طرح دعوا برای حل مشکل فک رهن، برای پس‌گرفتن وجوهی که مازاد بر طلب قانونی به بانک پرداخته شده است هم اقدام شود.

 در جریان رسیدگی به این پرونده موفق شدیم، دادگاه را متقاعد کنیم که بانک نه‌تنها حق قانونی خود را دریافت کرده است، بلکه بیش از میزان مقرر وجه دریافت نموده است. حدس می‌زنید چند درصد از اصل بدهی بیشتر دریافت شده بود؟ بیش از ۲۰ درصد. یعنی از هر ۱۰۰ میلیون تومانی که به بانک پرداخت شده بود، ۲۰ میلیون تومان آن اضافه بود!

 با صدور حکمی عادلانه دادگاه بدوی، بانکی که تا آن لحظه از پذیرش مسئولیت طفره می‌رفت، ملزم به پرداخت وجوه اضافی دریافت شده به شرکت و فک رهن از ملک سارا شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر نیز عیناً تایید شد.

 دریافت وجوه مازاد یکی از تخلفات شایع بانک‌هاست. فکر می‌کنید چند درصد از تسهیلات گیرندگان از آن مطلع هستند؟ و چند درصد از تسهیلات گیرندگان برای مطالبه آن اقدام می‌کنند؟

برای حفظ حقوق اصحاب دعوا، اسامی فرضی انتخاب شده است.

برای مطالعه این رای با ما در تماس باشید، شایان ذکر است برای حفظ محرمانگی، اطلاعات اصحاب دعوا، شماره‌ پرونده، شماره دادنامه و مرجع صدور پوشانده می‌شود

جهت اطلاعات بیشتر یا مشاوره، با ما در تماس باشید:
به اشتراک بگذارید