پس از موفقیتآمیز بودن پروژه حذف سود مرکب و خسارت مرکب از نظام بانکی کشور، که با حمایت اتاق بازرگانی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان آغاز و با تصویب جزء ۴ از بند الحاقی به ماده ۱۰ لایحه برنامه پنجساله هفتم به پایان رسید، متاسفانه در مراحل بعدی، در زمان ارسال قانون به شورای نگهبان یا ارسال به مجمع تشخیص مصلحت نظام، و شاید در خود مجمع تشخیص مصلحت نظام، این مصوبه از متن قانون حذف گردید. در حال حاضر، این موضوع از طریق اتاق بازرگانی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در حال پیگیری است تا بتوان با ارائه دلایل و مستندات لازم، امکان احیای آن را در قوانین دیگر فراهم نمود.
اکنون علاوه بر پیگیری موضوع بیان شده، تمرکز خود را به سمت چالشهای جدیدی معطوف داشتهایم که با هدف بهبود دسترسی به تامین مالی عادلانه و کارآمد برای فعالان اقتصادی واجد شرایط شکل گرفته است. این پروژه به دنبال برطرف کردن چالشهای کلیدی است که فعالان اقتصادی در درک فرآیندهای تامین مالی و مواجهه با موانع موجود دارند. از آنجایی که ما و حامیان پروژه مرجع تصمیمگیری نهایی نیستیم، هدف ما ارائه پیشنهاداتی برای اصلاح و بروزرسانی فرآیندها و قوانین است تا از این طریق، مسیری برای تامین مالی عادلانه و سریع فراهم آوریم.
هدف از این پروژه، کاهش موانع پیچیده در مسیر تامین مالی عادلانه است که شامل سختی درک فرآیندها و رویارویی با قوانین و مقررات، خصوصا مقررات دست و پاگیر میشود. این موانع نه تنها فرآیند تامین مالی را زمانبر و دشوار میسازند بلکه اغلب از تحقق تامین مالی سریع و عادلانه جلوگیری میکنند. با ارائه پیشنهادات به مراجع تصمیمگیری اعم از قوه مقننه، قوه مجریه، و قوه قضائیه، به دنبال دستیابی به اهداف زیر هستیم:
در آیندهای که این پروژه به خلق آن کمک کرده است، تامین مالی برای فعالان اقتصادی واجد شرایط به شیوهای سادهتر و سریعتر از گذشته انجام میشود. در این آینده، ارزیابیها با دقت و تعهدی بیسابقه بر مبنای شایستگی و لیاقت انجام میگیرند، و کمترین خبری از تبعیض در تامین مالی است. از طریق پیشنهاداتی که به مراجع تصمیمگیری ارائه داده و پیگیری میکنیم، توانستهایم زمینهساز تحولاتی در راستای شفافیت و عدالت در فرآیندهای تامین مالی شویم، به طوری که دسترسی به منابع مالی برای فعالان اقتصادی شایسته تسهیل شده و محیط کسب و کار به گونهای دوباره شکل گرفته است که تمامی تصمیمات و اقدامات تامین مالی بر اساس اصول شایستگی و استحقاق، با کمترین تبعیضی، صورت میگیرد.
– فعالان اقتصادی.
– بانکها و نهادهای مالی.
– مشاورین حقوقی و وکلای دادگستری.
– کمیسیونها و تشکلهای اتاق بازرگانی ایران.
– مشاورین و فعالین در حوزه بازار پول و سرمایه.
– اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور.
ما و حامیان این پروژه، برای تسهیل و تسریع در فرآیند تامین مالی عادلانه، پایدار ایستادهایم و به متعهد به حمایت از فعالان اقتصادی هستیم که واقعاً مستحق و شایسته استفاده از منابع مالی هستند. این تعهد ما را به سوی طراحی و ارائه پیشنهاداتی هدایت میکند که نه تنها فرآیندهای موجود را سادهسازی میکند، بلکه به تضمین محیط کسبوکاری شفاف، عادلانه و مبتنی بر شایستگی کمک میکند. ما به این اعتقاد داریم که با همکاری متحد و تلاش مستمر، میتوانیم پیشنهادات را به طور مؤثر از طریق ذینفعان به مراجع تصمیمگیرنده منتقل کنیم و به پیگیری آنها تا دستیابی به نتایج مطلوب ادامه دهیم.